LILLEBÆLT DYREKLINIK ER LUKKET PR. 1. DECEMBER

Vi takker af for denne gang - og håber at se jer alle på vores nye arbejdsplads hos Erritsø Favna Dyreklinik.

Tandbehandlinger til katte

​Her på Lillebælt Dyreklinik er vi virkelig bidt af tænder. Derfor har vi samlet lidt information, så du nedenfor kan blive klogere på mulighederne for tandbehandling hos kat.

En sund tandhygiejne er utroligt vigtigt for kattens overordnede sundhed, og det kan simpelthen ikke siges nok gange, hvor vigtigt det er, at vi holder øje 

med deres tænder og får tænderne efterset minimum 1 gang årligt. Ubehandlet paradentose og tandbylder kan udvikle sig til 

mundhuleinfektioner og kan i værste fald, belaste kattens organer.​

Det er især også vigtigt da den øgede levealder som vores kæledyr generelt opnår sammenlignet med for bare 20-30 år siden, bl.a. 

kan tilskrives det øgede fokus der er kommet på deres tænder, og at vi generelt er blevet bedre til at opdage og behandle tandproblemer inden det er for sent.

Gratis tandtjek

Hos Lillebælt Dyreklinik vil vi gerne gøre en indsats, for at fremme sund tandhygiejne. Derfor tilbyder vi GRATIS tandtjek. Her er det muligt for os, at give en vurdering af kronen af tanden, som rager opover tandkødsranden samt tandkødets tilstand.

Selve tand-undersøgelsen

I forhold til selve tand-undersøgelsen, er det vigtigt at huske, at vi kun kan se toppen af tænderne (”toppen af isbjerget”). Resten er derfor gemt under overfladen, nede i kæbeknoglen, og den eneste måde vi kan få adgang til at se hvad der foregår i dybden, det er simpelthen ved at optage et røntgenbillede. Rigtig mange katte lider desværre af tandresorptioner.

Tandresorptioner er en meget smertefuld lidelse hvor kattens egen krop begynder, at nedbryde tanden med smerte og ubehag til følge. Tandresorptioner er en af de eksempler hvor det kræver røntgen for at stille diagnosen. Nogle gange er resorptionerne så omfattende at det tydeligt kan ses med det blotte øje, men i langt de fleste tilfælde kræver det røntgen for at stille diagnosen nøjagtigt.

Jeg møder mange katteejer som siger: ”hmm, det var da mærkeligt, nu har vi haft katte de sidste 40 år, og vi har aldrig før haft en kat med tandresorptioner”

Her er det meget vigtigt at tænke på, at vi dyrlæger, takket være forskning, er blevet meget dygtigere til at diagnosticere og behandle disse problemer. Og derudover var der jo heller ikke så mange dyrlæger som havde tandrøntgen til rådighed for bare 20 år siden.

Nedenfor kan du se nogle eksempler på parodontose og på hvor uundværligt et hjælperedskab vores tand-røntgenapparat er, og hvor stor betydning det har for en korrekt behandling:

Billede 1: ​Knækket hjørnetand i undermund

Billede 2: Tandresorption hos kat

Klik på billedet, for at forstørre.

5 store stjerner

Wauv….sikke en faglighed, service og venlighed 🤩

5 store ⭐⭐⭐⭐⭐ til jer 🙂  Jeg kommer glad og gerne med mine kaniner igen 🐰🐰

Jette Klostergaard via Facebook

Helt fantastisk dyrlæge

Helt fantastisk dyrlæge og veterinær sygeplejerske. Utrolig venlig, lyttende, smilende og imødekommende. Jeg er Utroligt glad og afslappet når mine hunde er på besøg ved jer. ​

Mvh Vivi Buus​​

Vivi Buus via Facebook

Den mest fantastiske dyrlæge

Den mest fantastiske dyrlæge man kunne ønske sig. Super dygtig, imødekommende og så god med både dyr og ejere. 

​Selvom det er træls med syge dyr, er det altid en fornøjelse at komme forbi Julie🤗  

Lea Loftager Dall Hansen via Facebook

Meget sød og ærlig dyrlæge

Meget sød og ærlig dyrlæge ,kan kun anbefale hende og vil fremover bruge klinikken ,selvom jeg sagde farvel til min elskede pels dreng var det et smukt fredfyldt farvel ,som foregik herhjemme ❤ Julie har efterfølgende spurgt ind til mig og svaret på mail, kun plus herfra .

Lene Toft via Facebook

Hvordan kan vi hjælpe?

Kontakt Lillebælt dyreklinik

Telefon

93 83 73 35

Adresse

Kirkestræde 2, ​7000 Fredericia​

Klik her for rutevejledning

Sociale medier​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Vi svarer hurtigst muligt.