LILLEBÆLT DYREKLINIK ER LUKKET PR. 1. DECEMBER

Vi takker af for denne gang - og håber at se jer alle på vores nye arbejdsplads hos Erritsø Favna Dyreklinik.

Bedøvelse af kaniner og gnavere

Ved bedøvelse af kaniner og gnavere, herunder marsvin er vi ekstremt opmærksomme på den stress vi udsætter dyret for samt underafkøling og korrekt smertebehandling. Faktisk forholder det sig sådan at vi ofte bruger mere tid på at forebygge disse forhold end vi bruger tid på selve indgrebet.​

Fremgangsmåden​

Når det er nødvendigt med bedøvelse af kaniner og gnavere tilhører også nogle vigtige forbehold, for dit kæledyrs sikkerhed. 

Dette er tilfældet hvis en kanin eller marsvin skal gennemgå et indgreb i narkose (fx neutralisering eller tandbehandling) foregår det, her hos os, helt konkret således:

Step 1

Ejer indleverer dyret, som undersøges for at vurdere om den er sund og rask til at klare indgrebet. Det kan være en god idé at medbringe eget hø og mad som kaninen/marsvinet er vant til. I modsætning til hunde og katte, er det vigtigt at huske på at kaniner og marsvin IKKE må faste inden de indleveres.

Step 2

Når vi har sagt farvel og på gensyn til ejer så bliver kaninen/marsvinet placeret i et bur (eller i sit eget bur hvis et sådan er medbragt), og det første vi derefter gør er at give dyret et ”skud” fibreplex (gives via munden). Når en kanin/marsvin flyttes fra sine vante omgivelser, så kan det ikke undgås at det er en stress faktor. En stresset kanin/marsvin vil ofte reagere med at stoppe med at spise, og det ønsker vi bestemt ikke. Fibreplexen er pre- og probiotika, dvs milliarder af de gode bakterier, som hjælper med at holde bagtarmen i gang.

Step 3​

Efter ca. 15-20 min er vi klar til at bedøve dyret. Det foregår lidt forskelligt for kaniner og marsvin. For Kaniner er det således:

  • Der gives en for-bedøvelse, som er et lille stik i en muskel. Det får kaninen til at blive en smule træt, men den falder ikke i søvn.
  • Herefter lægger vi et vene-kateter i kaninens ene øre. Dette bruges til at give bedøvelses-middel igennem, samt det kan bruges hvis såfremt der skulle opstå en akut situation hvor det er vigtigt at man har direkte adgang til en blodåre. Ved de helt små kaniner er det desværre ikke altid at det lykkes at placere venekateteret.
  • Herefter får kaninen et bedøvelsesmiddel direkte ind i blodåren, som får den til at falde helt i søvn. Herefter kobles den til narkoseapparatet og får tilført ilt og gas.
  • Kaninen lejres på varmepude og vi måler løbende temperaturen.
  • Kaninen får tilført væske, enten direkte i blodet eller under huden.
  • Der gives smertestillende.
  • Kaninen overvåges med iltmætning, puls, respiration samt temperatur.​

Step 4​

Nu er vi klar til at gå i gang med selve indgrebet.​

Step 5​

Når vi er færdige får kaninen noget medicin der gør at den vågner hurtigere, og derefter bliver den placeret i sit bur, godt pakket ind i varmetæpper.​​

Step 6

Når kaninen er vågnet godt igen, slutter vi hvor vi startede; vi giver nemlig et ”skud” fibreplex igen, og der bliver tilbudt hø og mad.

5 store stjerner

Wauv….sikke en faglighed, service og venlighed 🤩

5 store ⭐⭐⭐⭐⭐ til jer 🙂  Jeg kommer glad og gerne med mine kaniner igen 🐰🐰

Jette Klostergaard via Facebook

Helt fantastisk dyrlæge

Helt fantastisk dyrlæge og veterinær sygeplejerske. Utrolig venlig, lyttende, smilende og imødekommende. Jeg er Utroligt glad og afslappet når mine hunde er på besøg ved jer. ​

Mvh Vivi Buus​​

Vivi Buus via Facebook

Den mest fantastiske dyrlæge

Den mest fantastiske dyrlæge man kunne ønske sig. Super dygtig, imødekommende og så god med både dyr og ejere. 

​Selvom det er træls med syge dyr, er det altid en fornøjelse at komme forbi Julie🤗  

Lea Loftager Dall Hansen via Facebook

Meget sød og ærlig dyrlæge

Meget sød og ærlig dyrlæge ,kan kun anbefale hende og vil fremover bruge klinikken ,selvom jeg sagde farvel til min elskede pels dreng var det et smukt fredfyldt farvel ,som foregik herhjemme ❤ Julie har efterfølgende spurgt ind til mig og svaret på mail, kun plus herfra .

Lene Toft via Facebook

Hvordan kan vi hjælpe?

Kontakt Lillebælt dyreklinik

Telefon

93 83 73 35

Adresse

Kirkestræde 2, ​7000 Fredericia​

Klik her for rutevejledning

Sociale medier​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Vi svarer hurtigst muligt.