Når livet slutter…

Når det er tid til at tage afsked med et højtelsket 4-benet familiemedlem så er det en meget følelsesladet situation, og jeg sætter en meget stor ære i at gøre det så godt som overhovedet muligt.

Jeg anbefaler altid at aflivning af hund foregår i hjemmet, ved stranden, i skoven eller et andet sted hvor hunden er rigtig tryg og glad for at være.

Jeg ønsker nemlig at det skal foregå så stressfrit som overhovedet muligt, så en aflivning af hund på trods af omstændighederne, bliver den bedst mulige oplevelse for både hund og ejer

Hvordan foregår det?

Rent praktisk foregår det således at hunden altid får lov at snuse og sige goddag til mig (hvis den har lyst). Jeg giver den derefter den første indsprøjtning som er en bedøvelse. Rent smertemæssigt kan det sammenlignes med den indsprøjtning som hunden får når den bliver vaccineret, og det er de færreste hunde som reagerer på dette. Når jeg har givet den første indsprøjtning, som altså er en bedøvelse, så går der cirka 5-15 minutter inden hunden sover. I denne tid forlader jeg lokalet, så hunden kan få lov til at falde i søvn sammen med de mennesker den kender og er tryg ved. Hvis den har meget mad i mavesækken kan den godt risikere at kaste op efter den første indsprøjtning. Det sker der ikke noget ved, men hvis man ikke er forberedt på det kan man godt blive lidt forskrækket.

Når hunden sover, så er den fuld bedøvet, det vil sige den mærker absolut ingenting. Herefter vil jeg give den væske som får den til at sove ind. Det giver jeg direkte ind i en blodåre, og rent faktisk er dette også en form for bedøvelsesmiddel, men med koncentrationen i væsken sover hunden stille og roligt ind ved en overdosis. Den mærker absolut intet.

Hvad sker der herefter?

Når hunden har fået fred og er sovet ind er der følgende muligheder for hvad der skal ske med hunden:

  • Man kan vælge at begrave hunden hjemme i have, hvilket er fuldt ud lovligt.
  • Hvis man ikke ønsker selv at begrave hunden, kan jeg sørge for at den bliver kremeret. Det foretages af Ada’s kæledyrskrematorie, hvor den bliver kremeret sammen med andre kæledyr.
  • Man kan vælge at få sin hund enkeltdyrskremeret og få den tilbage i en urne eller man kan få lavet et smukt smykke som et evigt minde. På billedet til højre kan du se et konkret eksempel på en hundeejer som har fået lavet et smukt smykke.

Relevante links:

Kremering af kæledyr

www.adakrem.dk

Firmainfo

Lillebælt Dyreklinik
Kirkestræde 2, ​7000 Fredericia
CVR: 38772570

Kontaktinfo